+32 (0) 476 36 51 46 hello@studenten-kamer.be
Select Page

K-Town

Alias Kortrijk, studentenstad
Kortrijk profileert zich steeds meer als studentenstad.

Gratis op de bus

Enkele jaren geleden sloten de stad Kortrijk, de studentenvoorzieningen en De Lijn een schitterende deal: elke student krijgt een gratis buspas waarmee hij of zij onbeperkt elke bus op het grondgebeid van groot Kortrijk op kan. Hiervoor betaal je enkel een administratieve kost van €10.
Studenten geraken zo veilig en snel van en naar hun campus en we dringen het aantal wagens terug: iedereen tevreden dus.

Steun van Kortrijk Studentenstad

Ondanks de vele activiteiten blijft er nog meer dan genoeg plaats over voor jouw eigen initiatieven. Meer zelfs, wanneer studenten zelf in de rol van organisator kruipen vindt de Stad Kortrijk dat zo fijn dat ze hen graag een financieel handje helpen. Met dank aan de hogescholen, universiteiten en Stad Kortrijk beschikt Kortrijk Studentenstad over een budget waarmee ze leuke activiteiten voor én door studenten kunnen ondersteunen.

Student Welcome

Het Schouwburgplein en de gevel van het Schouwburggebouw vormen op de eerste donderdag van oktober het decor voor een visuele show waarbij de beats je vanaf 19u om de oren vliegen. In de avond komt de lichtshow en indrukwekkende videomontage op de gevel van de Schouwburg volledig tot zijn recht. Ben je geen fan van beats? Dan is de lichtshow op zich al de moeite om naar het centrum af te zakken.

Kortrijk profileert zich steeds meer als studentenstad.

Ondertussen verzamelen zich meer als 11.000 studenten in de verschillende hogescholen en universiteit. Vele weetjes vind je op www.kortrijkstudentenstad.be
http://www.kortrijkstudentenstad.be   https://www.toerismekortrijk.be/nl

Kortrijk ziet zijn studenten graag, en komt daar ook voor uit!

Een heel academiejaar lang presenteren we sportieve, culturele en simpelweg leuke activiteiten die je studentenleven extra kleur geven.